Buzzy is sindskort in al onze klinieken te vinden. Samen met Buzzy wordt het zetten van een vaccinatie een stuk minder pijnlijk en eng voor kinderen. Hierdoor wordt het prikken een meer positieve ervaring.

Hoe werkt Buzzy?
De verpleegkundige plaatst Buzzy bijvoorbeeld op je bovenarm, waar de vaccinatie wordt gezet. De vleugels van Buzzy koelen de plaats waar geprikt gaat worden, tegelijkertijd vibreert Buzzy om je hersens af te leiden van mogelijke pijnprikkels. De combinatie van verkoeling en vibratie, zorgt voor een positievere ervaring bij het zetten van vaccinaties. Door de afleiding en natuurlijke verdoving door het koelen, is prikken een stuk minder eng.

Buzzy zorgt voor positieve prikervaring
Afgelopen zaterdag was Julia van 13 bij ons in de kliniek. Zij wilde graag gevaccineerd worden met behulp van Buzzy en deelt haar positieve ervaring: “Ik vond spuiten laten zetten heel eng. Toen kwam Buzzy, dat is een koud apparaatje wat op je arm gezet wordt. Omdat het zo koud is voel je de spuit niet meer of maar een klein beetje. Ik dacht dat het nog moest gaan gebeuren terwijl het al klaar was! De volgende keer vind ik spuiten zetten veel minder eng dankzij Buzzy!”

Ook gebruik maken van Buzzy?
Het is eigenlijk heel simpel, je hoeft enkel aan te geven bij de verpleegkundige dat je gebruik wilt maken van Buzzy en hij wordt erbij gehaald. Voor kinderen wordt het zetten van een vaccinatie dankzij Buzzy een stuk minder spannend en minder pijnlijk.