Zuid-Afrika is een geweldig land, met prachtige mensen. Tal van talen, culturen en religies komen samen in de ‘Rainbow Nation’, zoals Zuid-Afrika ook wel wordt genoemd. Een spannende safari door een wildpark, het bewonderen van oogverblindende natuur en fantastische stranden: het kan allemaal in Zuid-Afrika.  Wij geven je een aantal voorbereidingstips, zodat je optimaal kunt genieten van je reis!

Maak een afspraak voor deskundig reisadvies
Voor Zuid-Afrika zijn worden verschillende vaccinaties geadviseerd. Welke is afhankelijk van je gezondheid en reissoort. Maak zes weken voor vertrek een afspraak in een van onze klinieken, zodat één van onze  reizigersverpleegkundigen je kan voorlichten en kan voorzien van vaccinatie-advies en informatie over malaria. Ons doel is namelijk: gezond op reis en gezond weer terug!

Benodigde (reis)documenten
Zorg dat je een geldig paspoort hebt, dat na vertrek uit Nederland nog minimaal 30 dagen geldig is. Voor een verblijf tot 90 dagen heb je geen visum nodig, maar wel een paar lege pagina’s in je paspoort om bij binnenkomst stickers in te kunnen laten plakken. Voor kinderen/ jongeren die op de vertrekdatum jonger zijn dan 18 jaar is een internationaal geboortecertificaat vereist.

Ik ga op reis en neem mee…
Wanneer je een rondreis maakt door Zuid-Afrika, is de kans groot dat je verschillende klimaatzones doorkruist. Hierdoor kan het per regio behoorlijk verschillen wat voor soort weer het is. Je doet er dus goed aan om voor je reis even te checken hoe uiteenlopend de verwachtingen zijn en hier rekening mee te houden bij het inpakken van je spullen.

Bescherm jezelf tegen muggen

Het is hoe dan ook een goed idee om kleding met lange mouwen mee te nemen, zeker als je door de natuur gaat wandelen of trekken. Er zijn zowel overdag als ’s nachts muggen aanwezig die ziekten kunnen veroorzaken in Zuid-Afrika. Je doet er dus goed aan om je goed te beschermen tegen muggenbeten.

Met bovenstaande tips hopen we je te helpen bij de voorbereiding op je reis naar Zuid-Afrika. Maak een afspraak voor een deskundig vaccinatie-advies op maat.