Eén van onze eigen medewerkers (misschien heb je haar wel eens aan de balie zien zitten!) heeft genoten van een fantastische vakantie in het prachtige Mexico. Wij kunnen meegenieten doordat ze een leuk stukje heeft geschreven met een paar interessante tips!

De schildpadden van Akumal
Akumal betekent letterlijk ‘Schildpaddenplaats’, een toepasselijke naam! Hier komen de Green Turtles, ofwel Groene Schildpadden voor. Ze heten zo, omdat ze het groen op de bodem van de zee eten. Zelf zijn ze bruinig van kleur.

Bescherm jezelf en de schildpad
De Groene Schildpad is een beschermde diersoort. Je kunt met deze prachtige dieren zwemmen, maar zorg dan wel dat je je hebt ingesmeerd met een zonnebrandmiddel op biologische basis. Door je ongeveer twintig minuten voor je het water in gaat in te smeren, is de kans het kleinst dat de zonnebrand afgeeft. Hiermee voorkom je dat de schildpadden kanker of andere ziektes kunnen krijgen. Houd daarnaast voldoende afstand van deze prachtige dieren in verband met bacteriën.

Doen in de buurt van Akumal
Akumal ligt op zo’n 25 minuten van Playa del Carmen. De stranden van Akumal zijn net iets mooier dan in Playa del Carmen en het is goed te doen om hier op eigen houtje te komen. Natuurlijk kan je ook met een georganiseerde dagtrip hierheen gaan. Een echte aanrader is BlueCaribe Ecotours, hier hebben ze een Nederlandse gids genaamd Jeroen (of zoals zijn collega’s hem noemen: Mexicaanse kaaskop).

Zwemmen met de schildpadden
Wil je zelf zwemmen met deze legendarische zeeschildpadden? Wees er op tijd bij, want hoe later op de dag je komt, hoe meer toeristen er zijn en hoe minder schildpadden je ziet. De entree ligt rond de 5 USD. Benieuwd naar meer tips en reisroutes door Mexico? Kijk eens op reisblog Reisjevrij.nl.