Eén van onze front office medewerkers heeft nog een extra stukje geschreven, over haar prachtige vakantie in Mexico.

Bewonder de indrukwekkende walvishaaien
Een echte aanrader als je naar Mexico gaat, is zwemmen met whalesharks, oftewel walvishaaien. Het klinkt eng vanwege het woordje haai in de naam, maar wees gerust deze prachtige zeewezens eten alleen plankton. Walvishaaien kunnen maar liefst 12 meter lang worden! Ondanks dat ze zo groot zijn hebben ze hele kleine en gevoelige ogen. Daarom komen zij ook enkel en alleen ’s ochtends boven water. Dus houd daar rekening mee als je de keuze maakt om deze excursie te doen, je zult vroeg uit de veren moeten.

Op de boot naar de Golf van Mexico
Vanuit Cancun, met organisatie Caribbean Connection, kun je de walvishaaien gaan bekijken. Je vaart 1 uur en 15 minuten met volle vaart de Golf van Mexico in. Heb je last van zeeziekte? Tip: ga achterin zitten en neem iets mee tegen zeeziekte. Ondanks dat je deze tips opvolgt is er de kans dat je alsnog zeeziekte krijgt, maar zodra je het water ingaat is dit gevoel weg. Blijf daarom even iets langer in het water voor je de boot weer instapt.

Succes gegarandeerd
De organisatie garandeert je dat je een walvishaai zult zien, die belofte maken ze waar, maar ze weten natuurlijk niet hoeveel er te zien zullen zijn. Soms komen ze er maar één tegen en de dag erna kunnen het er 30 zijn. Het nadeel van één walvishaai: je mag dan ook maar één keer het water in. Dit zodat iedereen de kans krijgt om de walvishaai te bekijken. Ook ben je vast niet de enige boot die het water op wilt om de zeewezens te bewonderen, daarom ook de regel dat per boot maar twee personen (excl. de gids) het water in mogen.

Smeer je in met biologische zonnebrand
Tijdens deze excursie is het belangrijk om zonnebrand te gebruiken op biologische basis en zeker 20 minuten op voorhand smeren. De walvishaaien is een beschermd diersoort. Ook mag je het dier niet aanraken wegens de overdracht van bacteriën. Mocht het toch gebeuren doordat  het dier tegen jou aan zwemt, is het niet zo’n ramp. Echter mag je absoluut niet de walvishaai bewust aanraken, de organisatie haalt je per direct uit het water en je komt op een zwarte lijst te staan.

En dan nog even relaxen…
Na het zwemmen met de walvishaai kun je nog even bijkomen op het mooiste eiland van Mexico, Isla Mujeres. Het eiland ligt op zo’n 15 minuten varen van Cancun af. Hier kun je nog even aan het strand snorkelen en krijg je een heerlijk, zelfgemaakt broodje van de kapitein.

Kosten voor deze excursie liggen rond de 200 USD per persoon.