Corona

COVID-19

Onze organisatie heeft om een zo goed mogelijke voortgang van de bedrijfsvoering te waarborgen een aantal voorzorgsmaatregelen moeten nemen:

  1. De hygiëne- en gedragsregels van het RIVM worden door Ease opgevolgd.
  2. Tijdens het spreekuur dragen onze verpleegkundigen een mondmasker.
  3. Uitsluitend betalingen per pin mogelijk.

PCR test: € 134,50 en € 15,00 consultkosten

Serologische test: € 75,00 inclusief consultkosten

Alle actuele prijzen van Ease Travel Clinic

 

Corona en Griekenland

Als je naar Griekenland op vakantie gaat heb je een negatieve coronatest nodig. Dit is een maatregel van het Griekse kabinet. Vanaf 17 augustus 2020 heb je dus ook voor Griekenland een medische verklaring nodig waaruit blijkt dat je negatief getest bent.

Coronatest algemeen

Er zijn twee soorten testen. Er is een test om vast te stellen of iemand het nieuwe coronavirus op dat moment heeft en één bloedtest om te onderzoeken of iemand het nieuwe coronavirus heeft gehad. Bij Ease kun je voor beide testen terecht.

PCR-test

Voor het afnemen van een PCR test op SARS-CoV-2 kun je bij Ease terecht. Wanneer je minder dan twee weken voor afname van deze test een mogelijke blootstelling hebt gehad of in ‘oranje’ gebied bent geweest, sluit een negatieve test een besmetting niet uit. Het kan dan namelijk zijn dat de infectie zich pas na afname van de test openbaart en je dan alsnog besmettelijk wordt. Het laten afnemen van deze PCR-test kan daarom niet de door de overheid geadviseerde 2 weken zelfisolatie vervangen

De PCR test is de meest gebruikte test. Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Het duurt ongeveer 24 tot 48 uur voordat de uitslag bekend is. Bij Ease kun je alleen terecht voor deze test als je geen klachten hebt.

Middels deze test krijg je een COVID-19 vrije verklaring die je onder andere kunt gebruiken:

  • als je op reis gaat;
  • als je terugkomt van een reis uit een hoog risicogebied;
  • of als je een COVID-vrije verklaring nodig hebt voor je werk

De Engelstalige verklaring / uitslag ontvang je per beveiligde mail van ons.

Serologische test

Deze test toont aan of er antistoffen tegen het nieuwe coronavirus in je bloed zitten. Hiervoor wordt wat bloed afgenomen. We sturen het bloed naar het laboratorium van het Maastricht UMC+ voor het onderzoek. Deze test toont alleen aan of je het coronavirus hebt gehad. Indien je de testuitslag niet snel nodig hebt verdient deze test de voorkeur boven de sneltest omdat de betrouwbaarheid beter is. 

Coronatest COVID-19 PCR voor reizigers

Wil je weer naar het buitenland reizen? Dan kan het zijn dat het land van bestemming bepaalde eisen heeft om besmetting met het coronavirus (COVID-19) te voorkomen.

In sommige gevallen is een coronatest (COVID-19 PCR) vereist en wordt er een verklaring gevraagd met een negatief COVID-19 testresultaat.

De kosten voor deze test inclusief de medische verklaring zijn € 134,50 exclusief € 15,00 consult.

Wie kan bij Ease terecht voor een COVID-19 test?

Door restricties en verboden voor de luchtvaart wordt veel minder gevlogen. Door een aantal landen worden eisen gesteld aan reizigers uit Nederland, omdat Nederland door deze landen als hoog risico wordt gezien. Deze reizigers uit Nederland wordt dan gevraagd om een recent negatief COVID-19 testresultaat te overleggen voordat ze het land in mogen. Wij verzorgen voor deze reizigers testen op de aanwezigheid van COVID-19.

Wij testen uitsluitend personen die niet onder het Nederlands testbeleid vallen en zonder gezondheidsklachten of symptomen van COVID-19. Heb je of krijg je klachten zoals koorts, hoesten, keelpijn en neusverkoudheid? Dan kunnen wij helaas geen test afnemen en verwijzen we naar de GGD. Heb je al een afspraak gepland? Bel dan met ons afsprakencentrum (088-0049149) om de afspraak te verzetten.

Ook kinderen kunnen terecht bij Ease voor een COVID-19 test. We houden er tijdens het testen rekening mee dat het spannend kan zijn voor je kind. Onze verpleegkundigen hebben veel ervaring met het geruststellen van kinderen. Kinderen tot 16 jaar worden alleen onder begeleiding van een ouder of verzorger getest.

Wat doen we bij een COVID-19 PCR test?

Bij een PCR test wordt bekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het COVID-19 virus in de neus- of keelholte zit. We nemen met een wattenstaaf een uitstrijkje uit de neus en keel.

De uitslag van de test is na 24-48 uur beschikbaar (uitgezonderd weekenden). Wij zorgen ervoor dat je een Engelstalige verklaring ontvangt op je emailadres.

De testuitslag geeft geen garantie. Het kan zijn dat je nog in de incubatietijd zit en het virus nog niet aangetoond kan worden. Ook kun je nog besmet worden in de periode tussen de testafname en de reis. Er is geen bewezen geldigheid te verbinden aan de uitslag.

Een COVID-19 PCR-test is een moment opname. Landen hanteren verschillende richtlijnen hoe lang je na een test met gezondheidsverklaring het land in mag reizen. Ga dit altijd zelf goed na en plan je afspraak daarom zorgvuldig in zodat je niet met een voor dat land verlopen verklaring op reis gaat.

Kom je met het resultaat van een COVID-19 PCR test het land van bestemming binnen?

Op de IATA website  en de Nederlandse website van de overheid  is te vinden of er beperkingen voor jouw bestemming gelden. De eisen en richtlijnen verschillen per land en veranderen regelmatig. Het is van belang dat je zelf nagaat wat de actuele status is en of er extra verklaringen nodig zijn. Volg ook de informatie van je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

Waar kun je terecht voor een COVID-19 test?

De testen vinden plaats op onze locaties in Maastricht, Heerlen en Sittard. De test kan uitsluitend op afspraak worden uitgevoerd. Je kunt een afspraak maken via het afsprakencentrum (088-0049149).

Afspraak maken?
Bel Ease!
088-0049149

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00 uur
Maak een afspraak