Coronatest in Limburg via Ease

Het coronavirus (COVID-19) is helaas nog steeds onder ons. Ease biedt betrouwbare en geaccrediteerde coronatesten aan voor werkgevers en particulieren. Als jarenlange partner van de GGD Zuid Limburg, kun je met een gerust hart een afspraak laten maken bij Ease voor een coronatest met betrouwbare uitslag. In Limburg kun je terecht bij een van onze locaties: MaastrichtHeerlen, en Sittard.

Ease Travel Clinic verzorgt op afspraak coronatesten voor iedereen. Lees alles over de testen op deze pagina. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel dan: 088-0049149 (ma t/m vrij tussen 08.00u en 17.00u).

Wie kan zich laten testen?

Iedereen kan bij Ease terecht voor een COVID-19 test. Ook als je klachten hebt passend bij COVID-19. In tegenstelling tot de GGD, zijn er bij Ease kosten verbonden aan de afname van de coronatesten en het aanmaken van de COVID-19 vrije verklaring bijvoorbeeld voor een reis of werkgever.

Kies de testlocatie

Maak een afspraak bij:

 

Coronatest voor reizen

Een coronatest met verklaring nodig voor vakantie of zakenreis? Je leest er hier meer over.

Coronatest voor werkgever

Ben je een medewerker of wil je je personeel laten testen? Je leest er hier meer over.

Kies voor betrouwbaarheid, kwaliteit en ervaring

In Limburg en de rest van Nederland zijn steeds meer commerciële partijen actief die zeer goedkoop coronatesten afnemen. Hierop is nog weinig toezicht vanuit het RIVM. Kies altijd voor betrouwbaarheid en ervaring als het gaat om de gezondheid van jouw medewerkers en personeel. Ease werkt nauw samen met de GGD-Zuid Limburg en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van vaccineren, onderzoeken en ziektepreventie. Zij testen zorgvuldig en volgens de strengste hygiëne voorschriften, om verdere besmetting te voorkomen. Daarnaast werkt Ease alleen met betrouwbare en geaccrediteerd coronatesten.

Kosten:

De kosten voor de verscheidene coronatesten die op de markt zijn, kun je op onze website vinden onder het kopje “Kosten”. Hier kun je doorklikken op: “Kosten vaccinaties en onderzoeken”.

Onze testlocaties in Limburg

Maak online een afspraak voor een coronatest. Enkel voor de sneltest dien je telefonisch een afspraak te maken. Bel: 088-0049149 (ma t/m vrij tussen 08.00u en 17.00u). Je kunt terecht bij een van onze vestigingen in Limburg.

 

Coronatest maastricht

Testlocatie Maastricht

Maastricht UMC+
P. Debyelaan 25,
6229 HX Maastricht

Maak hier een afspraak!

Coronatest Heerlen

Testlocatie Heerlen

GGD
Het Overloon 2
6411 TE Heerlen

Maak hier een afspraak!

coronatest sittard

Testlocatie Sittard

GGD
Valkstraat 69
6135 GB Sittard

Maak hier een afspraak!

Verschillen in coronatesten

Er zijn verschillende coronatesten op de markt. Ease biedt enkel coronatesten aan met een zeer hoge betrouwbaarheid! Hiermee voorkom je dat een negatieve testuitslag vals is.

1. Coronatest (PCR) met certificaat

De PCR test (polymerase chain reaction -test) is een coronatest om aan te tonen of je op dit moment besmet bent met het coronavirus (SARS-CoV-2). Iedereen kan deze PCR test laten doen via Ease. Heb je een COVID-19/ coronavrije verklaring nodig voor je medewerkers of het buitenland? Kies dan voor een coronatest (PCR) met gezondheidsverklaring. Tijdens het consult wordt de coronatest (PCR) afgenomen. De test bestaat uit een afname van een keel- en neus swab. Je krijgt in principe binnen 24-48 uur na testafname de uitslag en de gezondheidsverklaring via beveiligde mail. In sommige gevallen kan het zijn dat er meer tijd nodig is om een uitslag te verstrekken.
Het streven is om de uitslag binnen 48 uur verwerkt te hebben, wij zijn echter afhankelijk van de capaciteit en de snelheid waarmee het laboratorium van het Maastricht UMC+ de testen kan verwerken. Een garantie daarop kan door Ease dan ook niet gegeven worden.

Lees hier meer over de PCR test.

2. Coronatest sneltest (Ag): uitslag binnen 1 uur

Met een corona sneltest kan binnen 1 uur worden aangetoond of iemand besmet is met Covid-19. In de meeste gevallen kun je dezelfde dag terecht voor deze sneltest. De sneltest kan niet gebruikt worden t.b.v. een reis waar een COVID-19/ coronavrije verklaring wordt gevraagd. Dat kan alleen na afname van een PCR test.

Je kunt deze sneltest laten afnemen met of zonder medische verklaring.

AG SNELTEST UITSLUITEND NA TELEFONISCHE AFSPRAAK

3. Serologische test (ELISA) – antistoffentest

Corona antistoffen bepaling. Wil je graag weten of je corona hebt gehad en of je antistoffen hebt aangemaakt? Maak dan een afspraak voor corona antistoffen bepaling. Voor de test nemen we een buisje bloed af. Dit gaat naar het laboratorium van het MUMC+ voor onderzoek. De uitslag ontvang je per post binnen 14 dagen. Soms kan het zijn dat het door de toegenomen druk in het lab iets langer duurt voordat je de uitslag ontvangt.

 Lees hier meer over de serologische test.

Betrouwbare uitslag

Ease werkt met betrouwbare en door het RIVM goedgekeurde coronatesten. Onze verpleegkundigen zijn vakbekwaam en nemen de testen uiterst zorgvuldig af.

Advisering op maat

Iedereen en elke situatie is uniek. Ons team van artsen (specialisten van MUMC+ en GGD-ZL) en verpleegkundigen zorgen voor het beste advies voor jouw en gezondheidssituatie.

Deskundig personeel

Ease werkt met een team van professionals op al haar afdelingen. Ook de medewerkers die je niet meteen ziet, zijn bezig met het organiseren van een excellente dienstverlening.

Ease Travel Clinic & Health Support  Blog

Shingrix/ gordelroos

Gordelroos, een ziekte die wordt veroorzaakt door het Herpes Zoster virus. Gordelroos geeft pijnlijke huiduitslag met blaasjes. Dit komt doordat het waterpokkenvirus(varicellazostervirus) weer actief wordt. 1 Op de 4 mensen in nederland krijgt gordelroos. In Nederland...

Lees meer
Week van de teek

Week van de teek

De Week van de teek wordt jaarlijks georganiseerd door landelijke samenwerkende organisaties. Of je nu werkt in het groen of graag recreëert in de natuur, het is goed om meer te weten over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten. Zie ook het artikel "Wat is TBE?"...

Lees meer
BMR vaccin tegen corona?

BMR vaccin tegen corona?

De laatste tijd verschijnen in de krant regelmatig berichten over wat mogelijk zou helpen tegen het coronavirus. Er zijn berichten over bepaalde pillen geweest, over BCG-vaccinatie en nu over de BMR-vaccinatie die zou helpen tegen corona. Is dit waar? Dit moet nog...

Lees meer

Ease Travel Clinic & Health Support  Blog

Shingrix/ gordelroos

Gordelroos, een ziekte die wordt veroorzaakt door het Herpes Zoster virus. Gordelroos geeft pijnlijke huiduitslag met blaasjes. Dit komt doordat het waterpokkenvirus(varicellazostervirus) weer actief wordt. 1 Op de 4 mensen in nederland krijgt gordelroos. In Nederland...

Lees meer