Coronatest – PCR test voor vakantie

Wil je weer op vakantie naar het buitenland? Dan kan het zijn dat het land van bestemming bepaalde eisen heeft om besmetting met het coronavirus (COVID-19) te voorkomen. In sommige gevallen is een coronatest (COVID-19 PCR test) vereist en wordt er een verklaring (ofwel PCR certificaat) gevraagd met een negatief COVID-19 testresultaat. Je kunt terecht bij een van onze locaties: Maastricht, Sittard of Heerlen.

Meer info overige Corona testen

Wat is een COVID-19 PCR-test?

Bij een PCR-test wordt gekeken of je op dat moment besmet bent met het coronavirus. Er wordt gekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het coronavirus in de neus- of keelholte zit. Indien je negatief test, dan krijg je de uitslag met gezondheidsverklaring. Deze heb je nodig wanneer je op reis gaat, sommige landen stellen een PCR test verplicht. Voor het afnemen van een PCR test op SARS-CoV-2 kun je bij Ease terecht.

Hoe betrouwbaar is de PCR test?

Wanneer je minder dan twee weken voor afname van deze test een mogelijke blootstelling hebt gehad of in ‘oranje’ gebied bent geweest, sluit een negatieve test een besmetting niet uit. Het kan dan namelijk zijn dat de infectie zich pas na afname van de test openbaart en je dan alsnog besmettelijk wordt. Het laten afnemen van deze PCR-test kan daarom niet de door de overheid geadviseerde 2 weken zelfisolatie vervangen.

Hoe wordt de test afgenomen?

De PCR test is de meest gebruikte test. Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Het streven is om de uitslag binnen 48 uur verwerkt te hebben, wij zijn echter afhankelijk van de capaciteit en de snelheid waarmee het laboratorium van het Maastricht UMC+ de testen kan verwerken.

COVID-19 vrije verklaring

Als de uitslag van de COVID-19 PCR test negatief is krijg je per beveiligde mail een Engelstalige verklaring (uitslag) via beveiligde mail.

Deze verklaring kun je onder andere gebruiken als je op reis gaat of als je een COVID-19 vrije verklaring nodig hebt voor je werk.

Afspraak maken?
Bel Ease!
088-0049149

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00 uur