Coronatest voor vakantie of zakenreis

Het coronavirus (COVID-19) is nog steeds onder ons. De situatie en regels rondom corona veranderen nog elke dag. Zowel in Nederlands als het buitenland. Langzaam openen weer een aantal landen hun grenzen voor toeristen en kun je dus weer op vakantie. Ook kan het goed zijn dat je voor een zakenreis of andere reden naar het buitenland gaat. Ease Travel Clinic verzorgt coronatesten voor vakantie en reizen naar het buitenland. Sommige landen stellen naast afstand houden, extra hygiëne en een mondkapje, ook een coronatest met negatief testresultaat verplicht om het land in te komen. In Limburg kun je bij Ease terecht voor een coronatest.

Ease Travel Clinic verzorgt op afspraak coronatesten voor iedereen. Lees alles over de testen op deze pagina. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel dan: 088-0049149 (ma t/m vrij tussen 08.00u en 17.00u).

Goed voorbereid naar het buitenland

Het is in deze tijd belangrijker dan ooit dat je goed voorbereid op reis gaat. Behalve de normale infectieziekten en reisvaccinaties, moet je nu ook rekening houden met het coronavirus en de regels die gelden in het betreffende vakantieland. Zo kan het zijn dat je vandaag nog zorgeloos een grens over kan reizen, en morgen eerst 14 dagen in quarantaine moet gaan na aankomst. Omdat de corona maatregelen en adviezen per land per uur kunnen veranderen, ben je zelf verantwoordelijk om voor vertrek de actuele situatie te bekijken en benodigdheden te regelen. Op de website van de Nederlandse Rijksoverheid, het COVID-19 / Coronavirus &Travelers van de IATA-website én toeristen website van je bestemming, is de meest actuele informatie te vinden.

Coronatesten voor vakantiegangers en andere reizigers

Heb je een vakantie geboekt of reis je naar het buitenland voor werk of familie? Controleer dan voor vertrek of je een negatieve coronatest (COVID-19 vrije verklaring) of andere testuitslagen nodig hebt om het land in te komen. Er zijn verschillende soorten coronatesten voor reizigers:

De PCR test (polymerase chain reaction -test) is een coronatest om aan te tonen of je op dit moment besmet bent met het coronavirus (SARS-CoV-2). Iedereen kan deze PCR test laten doen via Ease. Heb je een COVID-19/ coronavrije verklaring nodig voor je medewerkers of het buitenland? Kies dan voor een coronatest (PCR) met gezondheidsverklaring. Tijdens het consult wordt de coronatest (PCR) afgenomen. De test bestaat uit een afname van een keel- en neus swab. Je krijgt in principe binnen 24-48 uur na testafname de uitslag en de gezondheidsverklaring via beveiligde mail. In sommige gevallen kan het zijn dat er meer tijd nodig is om een uitslag te verstrekken.
Het streven is om de uitslag binnen 48 uur verwerkt te hebben, wij zijn echter afhankelijk van de capaciteit en de snelheid waarmee het laboratorium van het Maastricht UMC+ de testen kan verwerken. Een garantie daarop kan door Ease dan ook niet gegeven worden.

Lees hier meer over de PCR test.

Met een corona sneltest kan binnen 1 uur worden aangetoond of iemand besmet is met Covid-19. In de meeste gevallen kun je dezelfde dag terecht voor deze sneltest. De sneltest kan niet gebruikt worden t.b.v. een reis waar een COVID-19/ coronavrije verklaring wordt gevraagd. Dat kan alleen na afname van een PCR test.

Je kunt deze sneltest laten afnemen met of zonder medische verklaring.

AG SNELTEST UITSLUITEND NA TELEFONISCHE AFSPRAAK

Corona antistoffen bepaling. Wil je graag weten of je corona hebt gehad en of je antistoffen hebt aangemaakt? Maak dan een afspraak voor corona antistoffen bepaling. Voor de test nemen we een buisje bloed af. Dit gaat naar het laboratorium van het MUMC+ voor onderzoek. De uitslag ontvang je per post binnen 14 dagen. Soms kan het zijn dat het door de toegenomen druk in het lab iets langer duurt voordat je de uitslag ontvangt.

Lees hier meer over de serologische test.

Op zakenreis? Sommige landen vragen naast een COVID-19/ coronavrije verklaring ook een verklaring van een negatieve IgM. Maak dan een afspraak voor een coronatest DUO (PCR en IgM). Tijdens hetzelfde consult nemen we beide testen af. Voor de PCR test nemen we een keel- en neus swab af en voor de IgM test nemen we bloed bij je af. Je krijgt in principe binnen 24-48 uur na testafname de uitslag en de gezondheidsverklaring via beveiligde mail. In sommige gevallen kan het zijn dat er meer tijd nodig is om een uitslag te verstrekken.
Het streven is om de uitslag binnen 48 uur verwerkt te hebben, wij zijn echter afhankelijk van de capaciteit en de snelheid waarmee het laboratorium van het Maastricht UMC+ de testen kan verwerken. Een garantie daarop kan door Ease dan ook niet gegeven worden.

Wie kan bij Ease terecht voor een coronatest?

Door restricties en verboden voor de luchtvaart wordt veel minder gevlogen. Door een aantal landen worden eisen gesteld aan reizigers uit Nederland, omdat Nederland door deze landen als hoog risico wordt gezien. Deze reizigers uit Nederland wordt dan gevraagd om een recent negatief COVID-19 testresultaat te overleggen voordat ze het land in mogen. Wij verzorgen voor deze reizigers en vakantiegangers testen op de aanwezigheid van COVID-19..

Ook kinderen kunnen terecht bij Ease voor een COVID-19 test. We houden er tijdens het testen rekening mee dat het spannend kan zijn voor je kind. Onze verpleegkundigen hebben veel ervaring met het geruststellen van kinderen. Kinderen tot 16 jaar worden alleen onder begeleiding van een ouder of verzorger getest.

Waar kun je terecht voor een COVID-19 test?

De coronatesten vinden plaats op onze locaties in Limburg: Maastricht, Heerlen, Venlo en Sittard. De testen worden op afspraak uitgevoerd. Maak tijdig een afspraak via het afsprakencentrum (bel 088-0049149).