Coronatest voor vakantie

Ondanks dat het coronavirus (COVID-19) nog steeds onder ons is, openen steeds meer landen hun grenzen. Dit betekent dat je weer op vakantie kunt gaan. Wel moet je om besmetting en verspreiding van het virus te voorkomen, goed rekening houden met de maatregelen en eisen van je bestemming. Sommige landen stellen naast afstand houden, extra hygiëne en een mondkapje, ook een coronatest met negatief testresultaat verplicht om het land in te komen. In Limburg kun je bij Ease terecht voor een coronatest voor vakantie.

Ease Travel Clinic verzorgt op afspraak coronatesten voor reizigers. Lees alles over de testen op deze pagina. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel: 088-0049149 (ma t/m vrij tussen 08.00u en 17.00u).

Goed voorbereid op reis

Het is in deze tijd belangrijker dan ooit dat je goed voorbereid op reis gaat. Behalve de normale infectieziekten en reisvaccinaties, moet je nu ook rekening houden met het coronavirus en de regels die gelden in het betreffende vakantieland. Zo kan het zijn dat je vandaag nog zorgeloos een grens over kan reizen, en morgen eerst 14 dagen in quarantaine moet gaan na aankomst. Omdat de corona maatregelen en adviezen per vakantieland per uur kunnen veranderen, ben je zelf verantwoordelijk om voor vertrek de actuele situatie te bekijken en benodigdheden te regelen. Op de website van de Nederlandse Rijksoverheid, het COVID-19 / Coronavirus &Travelers van de IATA-website én toeristen website van je bestemming, is de meest actuele informatie te vinden.

Coronatesten voor reizigers

Heb je een vakantie geboekt of reis je naar het buitenland voor werk of familie? Controleer dan voor vertrek of je een negatieve coronatest (COVID-19 vrije verklaring) of andere testuitslagen nodig hebt om het land in te komen. Er zijn verschillende soorten coronatesten voor reizigers:

1. PCR test – COVID-19 vrije verklaring

Dit is de meest gebruikte test. Met een wattenstaafje wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Het streven is om de uitslag binnen 48 uur verwerkt te hebben, wij zijn echter afhankelijk van de capaciteit en de snelheid waarmee het laboratorium van het Maastricht UMC+ de testen kan verwerken. Bij Ease kun je ook terecht voor deze test als je klachten hebt. Indien de test negatief is krijg je een COVID-19 vrije verklaring die je nodig kunt hebben als je op reis gaat. De Engelstalige verklaring (uitslag) ontvang je per beveiligde mail. Kosten van deze test zijn: € 149,50 

Meer info PCR test

2. Sneltest op antistoffen

Een sneltest wordt aangeboden indien je snel de uitslag nodig hebt of wenst te krijgen. Door middel van een vingerprik wordt een druppel bloed afgenomen en meteen getest. De uitslag is dezelfde dag bekend. Deze test is minder betrouwbaar dan de gewone serologische test (ELISA). Bij Ease werken we met sneltesten die bij het MUMC+ als ‘goed’ uit de test kwamen. Kosten van deze test zijn: € 56,00

3. Serologische test (ELISA) – antistoffentest

Deze test toont aan of er antistoffen tegen het nieuwe coronavirus in je bloed zitten. Hiervoor wordt wat bloed afgenomen. Deze test toont alleen aan of je het coronavirus hebt gehad. Indien je de testuitslag niet snel nodig hebt verdient deze test de voorkeur boven de sneltest, omdat de betrouwbaarheid beter is. Kosten van deze test zijn: € 75,00 Lees hier meer over de serologische test.

4. DUO test: PCR + sneltest

Indien naast de uitslag van de PCR test ook een snelle uitslag vereist is van de serologische test kun je een afspraak maken voor de combinatie van een PCR en sneltest. Hierbij beschik je binnen 48 uur over beide uitslagen. De kosten van deze DUO test zijn: € 187,00.

Wie kan bij Ease terecht voor een coronatest?

Door restricties en verboden voor de luchtvaart wordt veel minder gevlogen. Door een aantal landen worden eisen gesteld aan reizigers uit Nederland, omdat Nederland door deze landen als hoog risico wordt gezien. Deze reizigers uit Nederland wordt dan gevraagd om een recent negatief COVID-19 testresultaat te overleggen voordat ze het land in mogen. Wij verzorgen voor deze reizigers testen op de aanwezigheid van COVID-19..

Ook kinderen kunnen terecht bij Ease voor een COVID-19 test. We houden er tijdens het testen rekening mee dat het spannend kan zijn voor je kind. Onze verpleegkundigen hebben veel ervaring met het geruststellen van kinderen. Kinderen tot 16 jaar worden alleen onder begeleiding van een ouder of verzorger getest.

Waar kun je terecht voor een COVID-19 test?

De coronatesten vinden plaats op onze locaties in Maastricht, Heerlen en Sittard. . De testen worden op afspraak uitgevoerd. Maak tijdig een afspraak via het afsprakencentrum (bel 088-0049149).

Coronamaatregelen bij Ease op locatie

Bezoek je een van onze locaties in Limburg voor reisvaccinaties of een coronatest? Onze organisatie heeft om een zo goed mogelijke voortgang van de bedrijfsvoering te waarborgen een aantal voorzorgsmaatregelen moeten nemen:
1. De hygiëne- en gedragsregels van het RIVM worden door Ease opgevolgd.
2. Tijdens het spreekuur dragen onze verpleegkundigen een mondmasker.
3. Uitsluitend betalingen per pin mogelijk.

Specialist reisvaccinaties

Onze verpleegkundigen zijn gecertificeerd tot reizigersverpleegkundige. Zij worden periodiek bijgeschoold, getoetst en werken volgens de protocollen van het LCR en de kwaliteitsnormen van de HKZ.

Advisering op maat

Elke reis en reiziger is uniek. Dit vraagt om een advies op maat en krijgt veel aandacht tijdens het consult. Ons team van artsen (specialisten van MUMC+ en GGD-ZL) en verpleegkundigen zorgen voor het beste advies voor jouw reis en gezondheidssituatie.

Deskundig personeel

Ease werkt met een team van professionals op al haar afdelingen. Ook de medewerkers die je niet meteen ziet, zijn achter de schermen bezig met het organiseren van een excellente dienstverlening zodat jij goed voorbereid aan je reis kunt beginnen.

Ease Travel Clinic & Health Support  Blog

Shingrix/ gordelroos

Gordelroos, een ziekte die wordt veroorzaakt door het Herpes Zoster virus. Gordelroos geeft pijnlijke huiduitslag met blaasjes. Dit komt doordat het waterpokkenvirus(varicellazostervirus) weer actief wordt. 1 Op de 4 mensen in nederland krijgt gordelroos. In Nederland...

Lees meer
Week van de teek

Week van de teek

De Week van de teek wordt jaarlijks georganiseerd door landelijke samenwerkende organisaties. Of je nu werkt in het groen of graag recreëert in de natuur, het is goed om meer te weten over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten. Zie ook het artikel "Wat is TBE?"...

Lees meer
BMR vaccin tegen corona?

BMR vaccin tegen corona?

De laatste tijd verschijnen in de krant regelmatig berichten over wat mogelijk zou helpen tegen het coronavirus. Er zijn berichten over bepaalde pillen geweest, over BCG-vaccinatie en nu over de BMR-vaccinatie die zou helpen tegen corona. Is dit waar? Dit moet nog...

Lees meer

Ease Travel Clinic & Health Support  Blog

Shingrix/ gordelroos

Gordelroos, een ziekte die wordt veroorzaakt door het Herpes Zoster virus. Gordelroos geeft pijnlijke huiduitslag met blaasjes. Dit komt doordat het waterpokkenvirus(varicellazostervirus) weer actief wordt. 1 Op de 4 mensen in nederland krijgt gordelroos. In Nederland...

Lees meer

Afspraak maken?
Bel Ease!
088-0049149

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00 uur