Covidtesten

Covidtest in Limburg via Ease

Het coronavirus (COVID-19) is helaas nog steeds onder ons. Ease biedt betrouwbare en geaccrediteerde covidtesten aan voor werkgevers en particulieren. Als jarenlange partner van de GGD Zuid Limburg, kun je met een gerust hart een afspraak laten maken bij Ease voor een covidtest met betrouwbare uitslag. In Limburg kun je terecht bij een van onze locaties: Maastricht, Heerlen, en Sittard.

Ease Travel Clinic verzorgt op afspraak covidtesten voor iedereen. Lees alles over de testen op deze pagina. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel dan: 088-0049149 (ma t/m vrij tussen 08.00u en 17.00u).

Wie kan zich laten testen?

Iedereen kan bij Ease terecht voor een COVID-19 test. Ook als je klachten hebt passend bij COVID-19. In tegenstelling tot de GGD, zijn er bij Ease kosten verbonden aan de afname van de covidtesten en het aanmaken van de COVID-19 vrije verklaring bijvoorbeeld voor een reis of werkgever.

Covidtest voor reizen

Een covidtest met verklaring nodig voor vakantie of zakenreis? Je leest er hier meer over.

Kies voor betrouwbaarheid, kwaliteit en ervaring

In Limburg en de rest van Nederland zijn steeds meer commerciële partijen actief die zeer goedkoop covidtesten afnemen. Hierop is nog weinig toezicht vanuit het RIVM. Kies altijd voor betrouwbaarheid en ervaring als het gaat om de gezondheid van jouw medewerkers en personeel. Ease werkt nauw samen met de GGD-Zuid Limburg en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring op het gebied van vaccineren, onderzoeken en ziektepreventie. Zij testen zorgvuldig en volgens de strengste hygiëne voorschriften, om verdere besmetting te voorkomen. Daarnaast werkt Ease alleen met betrouwbare en geaccrediteerd covidtesten.

Kosten

De kosten voor de verscheidene covidtesten die op de markt zijn, kun je op onze website vinden onder het kopje “Kosten”. Hier kun je doorklikken op: “Kosten vaccinaties en onderzoeken”.

Onze testlocaties in Limburg

Maak online een afspraak voor een covidtest. Enkel voor de sneltest dien je telefonisch een afspraak te maken. Bel: 088-0049149 (ma t/m vrij tussen 08.00u en 17.00u). Je kunt terecht bij een van onze vestigingen in Limburg.

Postadres

Ease Travelclinic & Health Support Maastricht

Postbus 5800
6202 AZ Maastricht

Bezoekadressen

GGD
Het Overloon 2
6411 TE Heerlen

Maastricht UMC+
P. Debyelaan 25,
6229 HX Maastricht

GGD
Valkstraat 69
6135 GB Sittard

Tegelseweg 210
5912BL Venlo

Verschillen in covidtesten

Er zijn verschillende covidtesten op de markt. Ease biedt enkel covidtesten aan met een zeer hoge betrouwbaarheid! Hiermee voorkom je dat een negatieve testuitslag vals is.

De PCR test (polymerase chain reaction -test) is een covidtest om aan te tonen of je op dit moment besmet bent met het coronavirus (SARS-CoV-2). Iedereen kan deze PCR test laten doen via Ease. Heb je een COVID-19/ coronavrije verklaring nodig voor je medewerkers of het buitenland? Kies dan voor een covidtest (PCR) met gezondheidsverklaring. Tijdens het consult wordt de covidtest (PCR) afgenomen. De test bestaat uit een afname van een keel- en neus swab. Je krijgt in principe binnen 24-48 uur na testafname de uitslag en de gezondheidsverklaring via beveiligde mail. In sommige gevallen kan het zijn dat er meer tijd nodig is om een uitslag te verstrekken.
Het streven is om de uitslag binnen 48 uur verwerkt te hebben, wij zijn echter afhankelijk van de capaciteit en de snelheid waarmee het laboratorium van het Maastricht UMC+ de testen kan verwerken. Een garantie daarop kan door Ease dan ook niet gegeven worden.

Lees hier meer over de PCR test.

Met een covid sneltest kan binnen 1 uur worden aangetoond of iemand besmet is met Covid-19. In de meeste gevallen kun je dezelfde dag terecht voor deze sneltest. De sneltest kan niet gebruikt worden t.b.v. een reis waar een COVID-19/ coronavrije verklaring wordt gevraagd. Dat kan alleen na afname van een PCR test.

Je kunt deze sneltest laten afnemen met of zonder medische verklaring.

AG SNELTEST UITSLUITEND NA TELEFONISCHE AFSPRAAK

Corona antistoffen bepaling. Wil je graag weten of je corona hebt gehad en of je antistoffen hebt aangemaakt? Maak dan een afspraak voor corona antistoffen bepaling. Voor de test nemen we een buisje bloed af. Dit gaat naar het laboratorium van het MUMC+ voor onderzoek. De uitslag ontvang je per post binnen 14 dagen. Soms kan het zijn dat het door de toegenomen druk in het lab iets langer duurt voordat je de uitslag ontvangt.

Lees hier meer over de serologische test.

Op zakenreis? Sommige landen vragen naast een COVID-19/ coronavrije verklaring ook een verklaring van een negatieve IgM. Maak dan een afspraak voor een covidtest DUO (PCR en IgM). Tijdens hetzelfde consult nemen we beide testen af. Voor de PCR test nemen we een keel- en neus swab af en voor de IgM test nemen we bloed bij je af. Je krijgt in principe binnen 24-48 uur na testafname de uitslag en de gezondheidsverklaring via beveiligde mail. In sommige gevallen kan het zijn dat er meer tijd nodig is om een uitslag te verstrekken.
Het streven is om de uitslag binnen 48 uur verwerkt te hebben, wij zijn echter afhankelijk van de capaciteit en de snelheid waarmee het laboratorium van het Maastricht UMC+ de testen kan verwerken. Een garantie daarop kan door Ease dan ook niet gegeven worden.

Betrouwbare uitslag

Ease werkt met betrouwbare en door het RIVM goedgekeurde coronatesten. Onze verpleegkundigen zijn vakbekwaam en nemen de testen uiterst zorgvuldig af.

Advisering op maat

Iedereen en elke situatie is uniek. Ons team van artsen (specialisten van MUMC+ en GGD-ZL) en verpleegkundigen zorgen voor het beste advies voor jouw en gezondheidssituatie.

Deskundig personeel

Ease werkt met een team van professionals op al haar afdelingen. Ook de medewerkers die je niet meteen ziet, zijn bezig met het organiseren van een excellente dienstverlening.