DUO Test

Corona antistoffen bepaling

Wil je graag weten of je corona hebt gehad en of je antistoffen hebt aangemaakt? Maak dan een afspraak voor corona antistoffen bepaling. Voor de test nemen we een buisje bloed af. Dit gaat naar het laboratorium van het MUMC+ voor onderzoek. De uitslag ontvang je per post binnen 14 dagen. Soms kan het zijn dat het door de toegenomen druk in het lab iets langer duurt voordat je de uitslag ontvangt.

Wat is een serologische test?

Een serologische test is een bloedtest om te onderzoeken of iemand het coronavirus heeft gehad, het is dus een test op antistoffen. Bij Ease kun je terecht voor een gewone serologische test.

DUO test, PCR en bloedonderzoek (IgM)

Sommige landen vragen naast een COVID-19/ coronavrije verklaring ook een verklaring van een negatieve IgM. Ga jij op reis naar een land waar ze dit van je vragen? Maak dan een afspraak voor een coronatest DUO (PCR en IgM). Tijdens hetzelfde consult nemen we beide testen af. Voor de PCR test nemen we een keel- en neus swab af en voor de IgM test nemen we bloed bij je af.

Herstelbewijs voor reizen buiten de EU

Heeft u langer dan 11 dagen geleden en korter dan 90 dagen geleden positief getest op het coronavirus dan kunt u bij ons terecht voor een herstelbewijs. U kunt daarvoor telefonisch of via de website een afspraak maken. Neem een bewijs van de positieve test en een identiteitsbewijs mee naar de afspraak.

Let op: in verband met de continu veranderende toegangseisen van de verschillende landen, zijn herstelbewijzen niet overal geaccepteerd. U bent zelf verantwoordelijk voor het controleren van de voor uw reis geldende toelatingseisen.

Heeft u een herstelbewijs nodig voor reizen binnen de EU, dan kunt u gratis een bewijs uploaden in de corona check app of een papieren bewijs downloaden en printen via https://coronacheck.nl/nl/print/

Lees hier meer over Coronatesten voor vakantie!