Serologische test: Corona antistoffen

Hierbij test je of je corona-antistoffen in je bloed hebt. Je kunt terecht bij een van onze locaties: Maastricht, Sittard of Heerlen.

Welke COVID-19 testen zijn bij Ease beschikbaar?

1. PCR test
Dit is de meest gebruikte test. Met een wattenstaafje wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Het duurt ongeveer 24-48 uur voordat de uitslag bekend is. Bij Ease kun je alleen terecht voor deze test als je geen klachten hebt. Middels deze test krijg je een COVID-19 vrije verklaring die je nodig kunt hebben als je op reis gaat. De Engelstalige verklaring (uitslag) ontvang je per beveiligde mail. Kosten van deze test zijn: € 149,50. Lees meer over de PCR test.

2. Sneltest
Een sneltest wordt aangeboden indien je snel de uitslag nodig hebt of wenst te krijgen. Door middel van een vingerprik wordt een druppel bloed afgenomen en meteen getest. De uitslag is dezelfde dag bekend. Deze test is minder betrouwbaar de gewone serologische test (ELISA). Bij Ease werken we met sneltesten die bij het MUMC+ als ‘goed’ uit de test kwamen. Kosten van deze test zijn: € 56,00

3. Serologische test (ELISA)
Deze test toont aan of er antistoffen tegen het nieuwe coronavirus in je bloed zitten. Hiervoor wordt wat bloed afgenomen. Deze test toont alleen aan of je het coronavirus hebt gehad. Indien je de testuitslag niet snel nodig hebt verdient deze test de voorkeur boven de sneltest, omdat de betrouwbaarheid beter is. Kosten van deze test zijn: € 75,00

4. DUO test, PCR en sneltest
Indien naast de uitslag van de PCR test ook een snelle uitslag vereist is van de serologische test kun je een afspraak maken voor de combinatie van een PCR en sneltest. Hierbij beschik je binnen 48 uur over beide uitslagen. De kosten van deze DUO test zijn: € 187,00

Bovenstaande prijzen zijn allemaal inclusief consultkosten.

Lees hier meer over Coronatesten voor vakantie!

​Wat is een serologische test?

Een serologische test is een bloedtest om te onderzoeken of iemand het nieuwe coronavirus heeft gehad, het is dus een test op antistoffen. Bij Ease kun je terecht voor een gewone serologische test en een sneltest.

Wat is een serologische sneltest?

Een sneltest wordt aangeboden indien je snel de uitslag nodig hebt of wenst te krijgen. Door middel van een vingerprik wordt een druppel bloed afgenomen en meteen getest. De uitslag is dezelfde dag bekend. Deze test is minder betrouwbaar de gewone serologische test (ELISA).

Wat is een gewone serologische test (ELISA)?

Deze test toont aan of er antistoffen tegen het nieuwe coronavirus in je bloed zitten. Hiervoor wordt een buisje bloed afgenomen. We sturen het bloed naar het laboratorium van het Maastricht UMC+ voor het onderzoek. Deze bloedtest toont alleen aan of je het coronavirus hebt gehad. Deze test is betrouwbaarder dan de sneltest.

Afspraak maken?
Bel Ease!
088-0049149

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00 uur