Sneltest (1 uur)

Covid sneltest in Limburg

Bij Ease kun je terecht voor COVID-19 sneltesten. De test kan aangevraagd worden door bedrijven, scholen en particulieren. Met een covid sneltest kan binnen 1 uur worden aangetoond of iemand besmet is met Covid-19. De antigeen sneltest is geschikt voor mensen met symptomen en zonder. Je kunt terecht bij een van onze locaties in Limburg: Maastricht, Sittard, Venlo of Heerlen.

Ease Travel Clinic verzorgt op afspraak covidtesten  voor iedereen. Lees alles over de testen op deze pagina. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel dan: 088-0049149 (ma t/m vrij tussen 08.00u en 17.00u).

Sneltest voor bedrijven

Ease biedt covidtesten  aan voor werkgevers. Bespreek vooraf met onze verpleegkundige waarom je de test laat afnemen en eventueel welke documenten je nodig hebt (PCR test + certificaat, eventueel aangevuld met een serologische bloedtestuitslag). Het coronavirus kan vooral voor bedrijven veel invloed hebben op de continuïteit en hoge kosten met zich meebrengen wanneer meerdere medewerkers thuis moeten blijven in afwachting van de uitslag van hun coronatest. Een sneltest biedt dan mogelijk de oplossing. In de meeste gevallen kun je dezelfde dag terecht voor deze test en heb je binnen 1 uur de uitslag.

Wat is het verschil met een PCR-test?

De PCR test is de standaard test en zeer betrouwbaar. Dit komt omdat de PCR test erg gevoelig is en ook lagere viruswaarden detecteert. Na afname van de PCR test, wordt in het laboratorium vastgesteld of er sprake is van een besmetting of niet. Hierdoor duurt het vaak 24 tot 48u voordat de uitslag bekend is.

Bij een covid sneltest hebben we geen laboratorium nodig. Deze test voeren wij in onze kliniek uit en binnen 20 minuten is de uitslag beschikbaar. De sneltest is minder gevoelig dan de PCR test.